tisdag 15 december 2009

Lisztomania

Här var det lika händelserikt som i Moder Teresas trosor så en uppdatering vore väl på sin plats, och vad passar då bättre än att presentera det material som sammanställdes under det senaste ITHMG-konventet den 12 december? Som rubriken tråkfyndigt vittnar om så satt vi en hel jävla kväll och producerade listor om så vitt skilda ämnen som skådespelare och avrättningsmetoder, både topp- och bottlistor. Dessa listor framställdes på ett högst finurligt vis - som enligt undertecknad är underhållande, rättvis och hyfsat konsensusbringande - där man i turordning ska återge sitt val på ämnesområdet, och därefter går varvet runt en gång till vilket i detta fall ger oss åtta olika alternativ. Sedan ska var och en avslöja vilket alternativ de anser vara sämst och det alternativ som får flest röster hamnar på en sistaplats och så fortsätter man placering efter placering. Vid lika röstantal fortsätter utröstningsprocessen som om det alternativ man först valde var borta för att se om något av de lika alternativen får fler röster den första och den andra gången gemensamt, vilket således betyder att det alternativ hamnar på nederst. Eller om man gör det lätt för sig och bara lottar lite hux flux men det anser jag inte lika seriöst. Det kan förefalla lite krångligt men så snart man sätter sig med det så löser det sig.

För att exemplifiera använder jag en av våra listor på ämnet "Topp 8 länder" där vi helt enkelt skulle plocka ut de nationer som vi av någon anledning tycker om. Utan någon direkt motivering sammanställdes följande lista:
1. Sverige
2. England
3. Irland
4. Argentina
5. Holland
6. Island
7. Bolivia
8. Tyskland
Personligen så är jag smått förbluffad över att Irland kom så pass högt upp före coola länder som Holland och Island men i övrigt är resultatet rätt väntat. Kuriosa är att Albertazzis val kom åtta respektive etta.

När vi ändå håller på så kan jag lika gärna släppa ut motpolen också, det vill säga en lista över jordklotets mest avskyvärda länder där en förstaplats alltså är riktigt svinigt:
8. Norge
7. Tyskland
6. Schweiz
5. Danmark
4. Turkiet
3. Kina
2. Nordkorea
1. Israel
Rätt PK kan tyckas men så är det i alla fall. Det mest intressanta med denna lista är att vårt grannland i sydväst är snuddande nära länder som tycker att det där med medborgerliga rättigheter är rätt överskattat. Annars förundrades merparten av gänget av Norge-nomineringen (vilket åttondeplatsen antyder) men det kan väl Killamangiro ta och berätta om.

Det här var väl ett roligt och inspirerande inlägg?

Ha det!
// Yeahns

Rubriken är en låt av Phoenix.

1 kommentar:

  1. En motivering av Norges plats på listan tycker jag är överflödig; lika självklar som Danmark (plus olja och därmed en extrem självgodhet).

    SvaraRadera