tisdag 1 december 2009

Topp 1 saker att se fram emot

Nästkommande års bästa spelning är redan nu utsedd och den kommer att ske redan i den första månaden. Den 29 januari ska Göteborgs Filmfestival invigas och till hjälp har de anlitat några av musiksveriges hetaste artister:

Daniel Gilbert - Känd från bland annat Broder Daniel och som Håkan Hellströms högra hand vilket tydliggörs i en av de vackraste låtarna någonsin. Den 28 december är ett väldigt bra datum att släppa ett debutalbum på om man inte vill att någon ska känna till en i och med jul, nyår och annat trams, och kanske är det så den annars scenrädda Daniel resonerade när hans solodebut Soul Café Club No 1 (hans favoritbar som ungdom) ska släppas.
En liten parentes bara:
(På tal om nyår så har skivbolaget Luxury fixat fest på Rio Rio. Liveakter är The Embassy och - hör och häpna - Dorotea (har du inte hört dem kan du dra hem ett gäng låtar gratis genom att trycka på denna länk) som inte spelat sedan den 7 oktober 2006. Kalaset kostar två hundralappar. Men antagligen har jag annat för mig...)

[ingenting] - Sveriges mest underskattade band.

Fontän - Världens bästa band som ingen känner till.

Makthaverskan - Sveriges mest lovande band samt upphovsmakare till årets svenska låt Enough (klippet är live inkluderat med felspelningar, studioversion finns på Spotify)

Sist och minst kommer några snubbar från Seattle, Bow And Arrow, dit och lirar experimentell skaterock som tagen ur vilket extremsportstv-spel som helst, men det skadar väl inte.
Biljetterna - som inte ska vara så dyra - släpps den 14 januari om man prenumererar på Filmfestivalens nyhetsbrev och någon dag senare till alla andra. Bra va? 29 januari alltså och dagen efter lirar Local Natives på Pustervik, vilken helg!

Ha det!
// Yeahns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar