torsdag 17 september 2009

11 män att älska

Apropå motbjudande fotbollskillar så finns det såklart även spelare jag gillar och under samma tids- och livsdödande föreläsning som omnämns i det förra inlägget, så slängde jag även ihop en älskvärd elva. Samma premisser gäller, ingen tanke på balans eller talang utan bara hur mycket jag tycker om dem. De ska också vara aktiva nu, ett kriterie som gällde även senast.
Som fotbollsspelare får man min kärlek genom att visa lojalitet, ödmjukhet, finess, känslor och/eller att alltid ge järnet. Likgiltighet inför supportrar, klubben och uppdraget är oförlåtligt.

Spelsystemet är lite underligt formerat men det är väl någon slags symbios mellan 3-5-2 och 5-3-2 med typ två flygande ytterbackar där alla förväntas kämpa livet ur sig.

Målvakt:
Bengt Andersson (Örgryte IS) - Vaktade målet i Blåvitt mellan 99-07 och trots att han passerade 40-strecket under guldsäsongen 07 så höll han nivån. När han därefter förkunnade att han skulle lägga skorna på hyllan så var det med tårar i ögonen. Nu blev hans uppehåll inte långvarigt och trots att han just nu spelar för rivalerna i ÖIS så har han mycket känslor för Blåvitt, vilket även är ömsesidigt. Han kallas även Slangen...
Försvar:
Fredrik Risp (Stabaek IF, lån) - "skulle hellre sitta i turkiskt fängelse än spela för en annan allsvensk klubb än mesta mästarna [IFK Göteborg, Yeahns anm.]". Klubbkänsla, jojo!
Nemanja Vidic (Manchester United) - Stenhård mittback som hellre spelar rysk roulette med Hades än att förlora en match. Världens bästa mittback i mina ögon.
Ragnar Sigurdsson (IFK Göteborg) - En yngre variant av Vidic och är dessutom en skön kille utanför planen. Sedan så har jag en viss förkärlek för islänningar.
Flygande Ytterbackar:
Owen Hargreaves (Manchester United) - En oerhört intelligent mittfältare som kan spela lite överallt på planen och som dessutom sitter inne på en känslig höger särskilt användbar vid frisparkar.
Patrice Evra (Manchester United) - Världens bäste vänsterback flyger fram och tillbaka längs kanten och ger sig ofta in i uppoffrande glidtacklingar. Är även en av de mest omtyckta i omklädningsrummet.
Mittfält:
Juninho Pernambucano (Al-Gharafa) - Han kukade ur lite på slutet men är man världens bästa frisparksskytt så är man.
Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar) - Antingen älskar man honom eller så hatar man honom. En frispråkig individ med glimten i ögat som aldrig tvekar i duellerna.
Ryan Giggs (Manchester United) - Han fyller 36 år i november men ändå lyckas han hålla toppnivå även fast orken börjar sina. Kom till United som yngling redan 1990 och har aldrig lämnat klubben. Kärlek.
Anfall:
Lionel Messi (FC Barcelona) - Den lille hoben är ju fenomenal och är en av de få som kan vända en match helt på egen hand. Han är lika gammal som mig och bäst i världen, fy fan.
Wayne Rooney (Manchester United) - Han anses vara Englands bäste spelare av såväl rivaler och medspelare - förutom möjligtvis i Liverpool då - och jag kan inte annat än instämma. Grym slitvarg över hela planen och har nu lagt av med hans omogna ovanor.

Det här laget känns betydligt starkare än äckel-elvan men mittfältet kan bli lite tunnt. Åttondelsfinal i Champions League kanske?

Ha det!
// Yeahns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar