onsdag 3 mars 2010

Från klarhet till klarhet

Bara för att jag inte prenumererar på GP längre så betyder det inte att jag fortfarande inte kastar ett getöga på dess innehåll emellanåt, och idag kom jag över en oerhört taflig och skrattretande artikel trots att den handlade om något så allvarligt som en död man i ett dike. Nedan har ni artikeln i sin helhet:

En död man har hittats vid Albatross golfbana på Hisingen. Polisen utesluter inte brott.

Mannen påträffades strax före klockan ett på onsdagen. Det var utomhus i ett dike eller en slänt på Lerbäcksvägen vid Albatross golfklubb.

- Våra tekniker är på plats. Mannen hittades av en person som gick förbi. Han var påklädd och det stod helt klart att han var död, säger Björ Blixter, polisens presstalesman, till GP.

Finns det tecken på yttre våld?

- Vi tittar på det nu och vi kommer ut med mer information under kvällen. Vi kommer med all säkerhet att kunna identifiera honom. Vi håller också på med annat arbete runt detta, säger Björ Blixter.

Så ser den alltså ut för tillfället i väntan på kvällens besked. En död man påträffas i ett dike och polisen utesluter inte brott. Det finns alltså en möjlighet att ett brott har begåtts här. Åh fan. Vidare berättar polisens presstalesman - med det fantastiska namnet Björ Blixter - att mannen var påklädd och att det inte fanns några som helst tvivel på att han stämplat ut. Jag kan bara fantisera om hur spekulationerna kring mannens varande hade gått om mannen var avklädd. Kanske tog han bara en tupplur? Eller så är han bara jättebra på att hålla andan? Sover han räv månne? Därutöver berättar den gode Björ att polisen sysslar men vad nu detta "med annat arbete runt detta" men vad nu detta "annat arbete" är kan han inte precisera. Jag antar dock att det har att göra med att Polisen gör sitt jobb och utreder fallet. Kanske letar de vittnen, undersöker mordplatsen, vad vet jag? Det verkade i alla fall vara för jobbigt och invecklat att definiera för Björ.

Antagligen kom GP's utsände i en väldigt taskig situation då Björ var tvungen att fatta sig väldigt kort, men eftersom han är ålagd arbetsuppgiften som presstalesman så borde han kunna formulera sig bättre och tydligare. Om nu Björ dagen i fråga hade någon slags blockering i språkcentrum så borde artikelförfattaren Jan Höglund lägga ihop ett och ett för att kunna författa en distinkt och välskriven artikel, men jag antar att det är för mycket begärt av en anställd vid en av Sveriges största tidningar.

Ha det!
// Yeahns


, , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar