fredag 19 mars 2010

Indiepassion

Jag upptäckte att jag inte omnämnt ordet "indie" i ett inlägg sedan min Årets bästa album-lista och fredag som det är så känns ett kort och hattigt musikinlägg passande. Därför presenterar jag nedan tre låtar som både är aktuella och dugliga representanter för indie-begreppet:


Bradley - Monster

Bradley är detta års svar på The Clues fast det är ändå väldigt långt ifrån. Likväl är de båda experimentella, progressiva, schizofrena, alternativa och - givetvis - från Kanada.


Caribou - Odessa

Även här har vi en snubbe från Kanada och där hans andra skivor varit mer experimentella och psykedeliska så har han nu gått och blivit mer poppig, lite funkig och kanske finner man även house-inslag. Hur som helst så är hans nya skiva Swim ett album som kommer att gå runt i casajensa en bra tid framöver.


Keepaway - Yellow Wings

Liknas man vid Animal Collective så har man en del att leva upp till men det känns som att denna Brooklyn-trio kan motsvara en del av förväntningarna, eller hur?

Här har ni alla tre låtarna!

Ha det!
// Yeahns

Rubriken var världens bästa musikblogg men som numera blivit nedstängd av blogger och har därför bytt namn till MAGISKA och har flyttat sig hit.


, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar