tisdag 28 juli 2009

29/7 - 2/8

Imorgon är det dags för avfärd mot Emmaboda - eller mer precist Rasslebygd - för att i fyra dagar sova i tält, kolla musik och dricka sådant där som man blir knasig i bollen av. Hygienen kommer att vara på grottmänniskonivå, det kommer säkerligen att regna, det kommer att krylla av ynglingar och ens prylar kommer att bli stulna men jävlar vad kul vi ska ha! För inte kan man väl annat när man hänger med vänner dagar i streck och har följande preliminära schema att följa?

Onsdag:
Festivalen börjar egentligen på torsdag förmiddag men eftersom de flesta campare kommer redan på onsdagen för att slippa stressa så har arrangörerna fixat en liten grej som de kallar Förfesten. Två mindre kända band kommer att spela och även fast inget av dem är "min grej" så lär de ändå beskådas:
20.00 Moto Boy (Kyrkan) - En snubbe plinkar lite på sin elgitarr och framför lite lågmäld och timid balladrock.
21.00 Mangon (Baren) - På datorn är det jättelätt att göra "musik", särskilt av typen omz-omz-dunkadunk.

Torsdag:
Torsdag är en helt annan dag och nu blir det lite mer rännande och lite mera ös:
13.45 Jonathan Johansson (Skogen) - För att En hand i himmelen är en väldigt bra låt, i övrigt inte mer än okej.
15.15 Skansros (Skogen) - Den välklädde Felix ska tillsammans med sitt mindre välklädda band (men de försöker i alla fall) försöka ta mig till skans med vacker pop signerad Göteborg.
17.30 Handsome Furs (Ängen) - Dan Boeckners sidprojekt är inte ens i närheten av att vara lika bra som varken huvudprojektet Wolf Parade eller WP-polaren Spencer Krugs sidprojekt Sunset Rubdown men de är i alla fall från Kanada, och gillas därmed av undertecknad.
19.30 bob hund (Ängen) - Med kritvita damhandskar på händerna ska Thomas Öberg förföra och provocera publiken till extas. bob hund är ett av Sveriges bästa band genom tiderna och är nog denna festivals höjdpunkt.
21.00 Detektivbyrån (Skogen) - Jag såg dem i Borås i oktober förra året och det är ju riktigt skojfrisk musik med dragspel och grejer. Sköna på scen är de också med sina annorlunda frisyrer, värmlänningar i Göteborgs-exil som de är.

Fredag:
Med bakfyllan liggandes som en halo runt tältet ska man pallra sig upp för ännu en underbar festivaldag:
12.00 Miss Li (Trädgården) - Hon är allt bra go' Linda Carlsson fast frågan är om man orkar upp till 12?
15.00 Joel Alme (Ängen) - Denna skönsjungande styvpappa skrev sina låtar på Brännö vilket resulterade i ett av fjolårets bästa album. Håller på Blåvitt gör han också.
16.30 Florence Valentin (Ängen) - Jag såg dem på Way Out West 2007 men på grund av en dålig speltid så gick det sådär och därför ska de få en chans till. Sedan har de ju gjort en ruskigt bra platta i år också.
20.30 Markus Krunegård (Ängen) - De lirar ju inte bara metal i Finland.
00.30 The Wombats (Skogen) - Dansant poprock när den är som bäst och vi ska alla dansa till Joy Division.

Lördag:
Efter tre dagar har man kommit in i andra andningen och nu kör man på av bara farten:
13.45 Monde Yeux (Ängen) - Delar av lägret har ju polat med en i bandet så klart att de ska ses och som om inte det vore nog så är Naked girls en bra låt á la môcke.
16.45 Franke (Ängen) - Dessa noiserockabillies såg jag ju på releasfesten av deras senaste skiva och det var ju bra så varför inte en gång till?
17.30 Fontän (Skogen) - Troligtvis så blir jag trots ovanstående inte långvarig på Franke eftersom dessa ambientpoppare är tokbra, i synnerhet deras ännu ej utgivna andraskiva Winterhwila.
23.15 The Pains Of Being Pure At Heart (Skogen) - Noisepop hela vägen från det stora äpplet och även de släppte en fenomenal skiva i år.
00.15 Familjen (Ängen) - Det var bara några månader sedan jag såg denna soloskåning ackompanjerad av ingen mindre än Andreas Tilliander och han var full och fartfylld.

Det lär ju inte bli som ovanstående men så ser den i alla fall ut just nu i nyktert tillstånd. Har jag missat något?
Om ni vill och om jag orkar så kan jag kanske summera hela joxet när jag återuppstått. "Äh vadå återuppstått? Med så där många spelningar så blir det inte mycket dricka" tänker kanske ni men det är det som är det fina med Emmaboda - att man får ta med sig kalasdricka in på konsertområdet. Så längst fram kommer det att skålas och skrålas dagarna till ända så mamma, ring inte.

Ha det!
// Yeahns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar