måndag 20 juli 2009

Ladies & Gentlemen, this is rock'n'roll

Det har varit en rätt tunn period här på ITHMG-bloggen det senaste, det blir så i sommartider. Hur som helst. Den senaste tiden har jag dragits allt längre ner i indiepop-träsket fullt av experimentella och elektroniska ljud, toner - eller vad man nu ska kalla det - men nu har jag kommit över tre rockband som är bra på riktigt.

Vi börjar vår resa i östra Kanada eller närmare bestämt Charlottetown där fyra killar började lira ihop och redan där börjar saliven rinna (Kanada har - som ni kanske vet - gått och blivit ett av de främsta musiknationerna). Gruppen kallar sig The Danks och bildades 2005 men det var först 30 juni i år som deras debutalbumet Are You Afraid Of The Danks? släpptes (en EP, Samples, släpptes i slutet av 2008 också). När man lyssnar på skivan så undrar man varför det dröjde så länge, det är ju mästerligt! Världens bästa musikblogg och musiksida, Indiepassion, liknar dem med The Strokes men det tycker jag inte gör dem rättvisa. Även fast Brohan Moores röst stundtals låter som Julian Casablancas så är inte musiken den samma. The Danks är mer fartfyllt, mer samspelt (på gott och ont) och mindre knarkat (på gott och ont). Nog snackat, lyssna på deras andra singel:


The Danks - In alright

I Okkervil Rivers näste Austin i Texas har White Denim utvecklats och levererade den 22 juni sitt andra album, Fits. Hela albumet är en riktig buffé av vild psykedelsik rock med en basist så fantastisk att den norske schlager-hoben skulle slicka sina fartränder för att få röra honom. Det enda dåliga med White Denim är att de i princip gjort en Style, det vill säga att släppa samma låtar två gånger men jag antar att det har något med skivbolagsgrejs att göra. Här har ni deras första singel från det nya albumet och smaka på den basen!


White Denim - I start to run

På andra sidan Antlanten har vi brittiska Cherry Choke som den 16 mars släppte sin debutplatta. Här har vi ett band som påminner lite om kultbandet MC5 med sina skräniga gitarrer och riviga musik, bara det att Cherry Choke kör lite mer på det psykedeliska. Här har ni ett smakprov från deras skiva:


Cherry Choke - In my mind

Ha det!
// Yeahns

Rubriken är densamma som en av Madame Godards låtar som trots sin titel inte är så rockig men ändock en bra låt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar