torsdag 6 augusti 2009

Mitt liv som Didrik - del 4

Del 1 | Del 2 | Del 3

Didrik är ensam. Även fast han är helt själv i sin lägenhet så spolar han i kranen när han går på toaletten. "Ifall några spioner tjuvlyssnar" tänker han. Innan Didrik går på toaletten så tar han av sig alla sina kläder. Han tycker om att vara naken. Det känns så fritt, luftigt och härligt tycker han. Ändå så gillar inte Didrik att vara naken lika mycket som många andra, det har han sett på tv när han inte kunde sova. Vad Didrik inte förstår är varför folk inte märker att de blir filmade, eller vill de filmade kanske? En gång såg han att en tjej tittade rätt in i kameran och vet ni vad hon gjorde sedan? Hon log! Didrik skulle aldrig vilja bli filmad naken, fast andra verkar ju gilla det så... Didrik får en snilleblixt; "Jag ska också börja filma!"

Med en kamera med utvikbar skärm i handen ger sig Didrik ut i natten i jakt på personer att filma. Det tar inte lång tid innan han hittar ett fönster där det är fullt pådrag innanför. Didrik ställer sig i position och viker ut skärmen, men när han upptäcker att det går att vrida på skärmen åt alla möjliga håll så tappar han koncentration på paret och missar att han blivit upptäckt.
Två brutna revben, en stukad fot och en blåtira senare sitter Didrik och ömkar sig själv i sin lägenhet. Kameran tog mannen hand om - "Det där sköter jag bäst själv" sade han - men det är inte det som Didrik är mest ledsen över. Med en svullen fot så blir det svårt för honom att gå ner till sjön och kasta macka. Inte ens hans andra favoritsysselsättning kan han göra; att tävla hem från bussen. Varje gång som Didrik kliver av bussen så ropar han åt de andra avstigande "Försten till min dörr!" och så springer han sitt fortaste. Fast en gång var han nära på att bli påkörd av bussen. Busschauffören tutade och såg jättearg ut och därför tar Didrik det lite lugnare vid övergångsstället nu, men sedan bär det av i full fart! Didrik vinner alltid men det beror mest på att ingen tävlar mot honom. Didrik är ensam.

Ha det!
// Yeahns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar