onsdag 4 november 2009

Mitt liv som Didrik - del 6

Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5

Didrik är ensam. Hela morgonen har han suttit bredvid sin telefon och väntat på att någon ska svara på hans kontaktannons. En känsla av hopplöshet slår honom; "Är det här livet verkligen värt att leva?" frågar han sig själv. Att svara på frågan vågar han inte, dock bestämmer han sig för att aktivt börja försöka förkorta sin livslängd. Didrik ska börja röka.

Tyvärr - för Didrik - så kan han inte röka cigarretter för att han börjar att hosta så förfärligt då plus att han tycker att de luktar så illa, hur ska han då gå tillväga? Didrik börjar fundera och bläddrar samtidigt igenom tidningen för att kontrollera att annonsen verkligen är med, trots att han redan gjort det sisådär femtioelva gånger. Då upptäcker han den; en annons för Nicorette Inhalator! "Jag ska börja röka med Nicorette!" säger han högt och glatt samtidigt som han reser sig upp från stolen för att ta på sig jackan. Didrik förstår inte det ironiska med hans beslut.

Väl framme på Apoteket så börjar Didrik att bli nervös. "Ska jag verkligen göra det här?" hinner han att tänka innan hans tankar avbryts av en fråga: "Vad kan jag hjälpa dig med?". Det är en kvinnoröst som ställer frågan. Didrik tittar upp och ser ett runt men vänligt ansikte. Jeanette står det på en bricka på hennes bröst. Didrik rodnar och blir än mer nervös. Han märker inte hur han börjar att prata om sitt liv; vilken favoritglass han har, hans kasta macka-rekord, att han alltid sjunger med i Family Guy-signaturen, hur han hamnade där och avslutningsvis att Nicorette och Jeanette rimmar. Jeanette ler men säger samtidigt att hon tycker synd om honom och frågar om han inte vill träffa henne efter jobbet och prata om det istället för att börja röka? Han nickar lite skamset men är också glad.

Några timmar senare promenerar de utmed stranden. Didrik är fortfarande nervös och fortsätter att babbla på. Han undrar hur orden jobb och jobbigt hänger ihop och vilket som kom först. Jeanette hinner knappt att öppna munnen innan flera snarlika frågor om sambanden mellan konst-konstigt och duggregn- inte ett dugg pumpas ut ur Didriks mun. Hon hinner inte svara innan han återigen ställer en fråga. Denna gång undrar han varför så många engelska låtar på radion sjunger om bindor, säljer de ens Always utomlands? Jeanette börjar att skratta. Didrik skäms lite innan han upptäcker hur han blir varm inombords av hennes skratt.
Promenaden avslutas med att Didrik utmanar Jeanette på att kasta macka. Hon får fem studs på sitt första kast och han får bara fyra. Därefter tar han i sitt hårdaste - så hårt att han får ont i axeln - men det blir bara fyra studs igen. Didrik säger besviket att han kastar dåligt idag bara för att han har ont och att de därför måste sluta nu. Dessutom påstår han att alla bra stenar redan ligger i sjön. Jeanette bara ler och säger att hon hade nybörjartur. Didrik mumlar medhållande.

Tre månader senare har de träffats fler gånger än handen har fingrar. Didrik är egentligen lite för dum för Jeanette men hon tycker mest att det är gulligt. Numera spelar de spel och ser på film ihop men mest av allt gillar Didrik när Jeanette gör varm choklad åt honom och när han får ligga med huvudet i hennes knä, precis som hans mamma gjorde. Nu är det uppblåsbara fåret slängt och annonsen är glömd. Didrik är inte ensam längre.

Ha det!
// Yeahns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar