onsdag 22 april 2009

Det nya facebook

facebook är ju ett populärt socialt nätverk men det är säkert flera av er som liksom mig tröttnat på det. Därför tänkte jag här och nu försöka få liv i fenomenet igen genom att släpa fram två mer eller mindre vedertagna företeelser som man kan sysselsätta sig med där.

Facerape går ut på att man tar tillvara på personer som är konstant inloggade och sedan låter dem ångra det genom att busa lite. Så här såg till exempel min news feed ut (bortsett från censureringen då) häromdagen:


Här ser vi ett praktexempel på hur en Facerape kan se ut men det finns flera olika varianter. De som går riktigt långt byter ut personens namn, byter profilbild till Gary Glitter och jäklas med dennes vänner. Det finns flera grupper där screenshots ligger uppe för allmän beskådan. Mycket nöje!

En annan grupp delger bilder av den så kallade stilen Partille-Johnny där ledordet är extremt. Brun utan sol, märkeskläder med stora tryck, blonderad frilla fyllt av vax och hårsnoddar runt benen.



Jag ska inte diskutera det vidare då det redan har pratats om på annat håll men det är inte konstigt att det drabbar just y-släktet. Det är ju allmänt känt att människors vars namn slutar på nny (nnie är samma sak fast de är ofta lite mer sofistikerade utan att för den skull vara det särskilt mycket) har lättare att hamna på sniskan i samhällets lotteri. Missbrukare, slagskämpar och kåkfarare, alla har de en sak gemensamt; nny. Det är ungefär samma sak som att alla tobakstuggande rednecks i amerikanska södern har dubbelnamn. Egentligen kan jag väl bara komma på ett undantag som bekräftar regeln; Kenny Starfighter.

Ha det!
// Yeahns

1 kommentar:

  1. Är inte PartilleJohnny synonymt med innebandy spelande snubbar i gymnasial ålder?

    SvaraRadera