onsdag 6 maj 2009

Ain't that a shame? You're the one to blame

GP har de två senaste dagarna uppmärksammat problemen med att söta hundar exponeras i famnar och handväskor tillhörande blonda modeprinsessor och/eller hitte på-porrstjärnor. Nu nöjer sig inte folk med att hunden viftar på svansen och är allmänt trofast, nej den ska vara söt också. Supply and demand tänkte hundavlarna och med dollartecken framför ögonen så skickade de in det sötaste paret för att mysa i kitschinredda hundkojor. Detta har lett till att flera hundar drabbats av problem då de helt enkelt inte ser naturliga ut, de är för söta. Till exempel så har de urgulliga Shar Pei-dogsen med deras hudöverskott á la fettsugning fått så överdrivet mycket extra hud att de knappt kan se.

Ovanstående har givetvis upprört människor landet över och i jakt på slagkraftiga citat så ringer journalister upp kända politiker. Den här gången var det Folkpartiets Marit Paulsen som lyfte på luren. Som tidigare hundägare av bland annat vallhundar och border collie så levererar hon självklarhet efter självklarhet:
- Detta är riktigt vidrigt. Vi har inte rätt att göra så här.

- Uppfödarna borde skämmas!
För att få ett slut på uppfödarnas fasoner så är nästa steg att göra en politisk fråga av det hela och av artikeln framgår att FP-Marit "rent av kan tänka sig något förbud". Observera här ordvalet "rent av" som tyder på att ett förbud mot ytlig avel inte förefaller sig naturligt utan att det är något extremt. Marit tillägger:
- Men framför allt handlar det här om opinionsbildning. Det ska vara skamligt att gå runt med en handikappad hund. Det tror jag är mer effektivt än lagar, som kan vara ett trubbigt redskap.
Naturligtvis förstår jag problematiken med att införa en lag som hindrar uppfödare från att låta sina två sötaste hundar vuxenkramas, men när det går så långt att en egentligt renrasig hund skiljer sig så mycket från sina kamrater så ska det väl inte vara några konstigheter med ett doppförbud? Jag måste också ställa mig frågande till Marits resonemang här ovan. Hur ofta bemötts personer med söta hundar av svarta blickar, pekande fingrar och hyttande nävar? Är det därför som Marit själv inte äger någon hund just nu?

Hur som helst så känner artikelförfattaren att han måste klargöra en sak i avslutningen och skriver att Marit "förstår att hunden inte enbart har en praktisk funktion utan även fyller en viktig funktion som sällskapsdjur. Oavsett är det viktigt att den är glad och mår bra". Huvudet på spiken där minsann.


Apropå GP så avslutas alltid tidningen med en ordvits i sann göteborgsanda. Ofta är det så dåliga att jag svär åt att jag bor på bottenplan men idag så drog jag lite på mungipan:
- Undrar om Gamla Ullevi kommer å skaka i kväll?
- Ingen fara! De finns la inget hopp för ÖIS!
På tal om självklarheter...

Ha det!
// Yeahns

Rubriken är tagen från Fats Dominos klassiker Ain't that a shame.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar