torsdag 21 maj 2009

Kärt barn har många namn

Idag är det Kristi himmelsfärds dag (i folkmun även kallad Kristi flygare) och om man spenderar sina söndagsmorgnar i kyrkan så firar man idag att Jesus fördes upp till himlen. Eftersom denna dag är en röd dag så är det dock inte bara de religiösa som firar utan de får följe av i stort sett hela Sverige som tar tillfället i akt att fira en långhelg. I Carpe Diem-land plockas grillen fram och bag-in-boxen placeras inom räckhåll från verandafåtöljen med sin flerfärgade sittdyna. Nu är man långledig och då kan man minsann unna sig, och unna sig gör man med god mat och framförallt alkohol.

Kristi flygare är dock även kallad Folknykterhetens dag och då är det inte särskilt lämpligt att inmundiga kalasdricka. Nej spånken ska ställas åt sidan och istället får man koka saft, åka lådbil eller lyssna på Örebros kommunala musikskola för att fira. Mjölk går bra att dricka också (särskilt då dagens liturgiska färg är vit) och på tal om mjölk så kallades denna dag också för Betessläppningen förr. Det var på denna dag som korna släpptes ut på grönbete och jag antar att det är därför som den kvinnliga mjölkbonden och hennes olidliga unge får ta plats i rutan igen för att ropa på kossorna. Om jag minns rätt så hade hon bara ett barn förra året men i år har hon två så tydligen har någon knackat på för att få smaka kändissushi. Eller om hon har adopterat, vad vet jag?

I vilket fall som helst så ska man fira idag och om man inte får dricka alkohol idag så kan man åtminstone få titta på någon som gör det:



Ha det!
// Yeahns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar